onsdag 28 augusti 2019

Circe

Serie/Series: Nej/No.
Författare/Author: Madeline Miller.
Genre: Fantasy, grekisk mytologi/greek mythology.
Språk/Language: Engelska/English.
Sidor/Pages: 333.


(English below)


Handling: Hur kommer det sig att den ena dottern av solguden Helios, Circe, lever i exil på ön Aiaia? Hon är dömd att leva där i ensamhet för all evighet, men om det är nåt Circe inte är bra på, så är det att göra det som förväntas av henne. Att hon dessutom har lyckats bemästra den förbjudna häxkonsten gör inte saken bättre.

Circe drivs av ett behov att bli accepterad och älskad, vilket gör att hon hamnar i situationer som gör mer skada än nytta. Men sent ska syndaren vakna. Circe går från en kärlekstörstande gudinna till en kraft att räkna med. Oavsett hur motarbetad man blir, kan man fortfarande krönas till segraren i slutändan, det handlar bara om ren och skär envishet.


Min åsikt om boken: Jag har hört lite blandade åsikter om den här boken. Vissa har hyllat den till skyarna medan andra har sagt att de inte alls gillade den. Jag tillhör ju den skaran av människor som är väldigt intresserad av mytologier överlag, så jag tyckte verkligen om att läsa Circe. Jag tyckte att språket var vackert på nåt sätt och hade ett fint flöde som verkligen gjorde mycket för själva läsupplevelsen. Även beskrivningarna av de olika gudarna gjorde det hela väldigt intressant. Handlingen, rent generellt, utspelar ju sig inte på så många platser egentligen, men det blir liksom inte tråkigt för det. Circe som karaktär är bara väldigt intressant och det var en upplevelse att få följa hennes tankar och känslor. Jag gillade boken väldigt mycket! Är man intresserad av mytologier överlag tror jag definitivt att den här boken kan falla en i smaken.Mitt favoritcitat från boken:


"I thought once that gods are the opposite of death, but I see now they are more dead than anything, for they are unchanging, and can hold nothing in their hands."
- Sid 333.
Ps! Glöm ej min instagramtävling! Man har fram till kl 19 på sig ikväll att delta, sedan dras vinnarna. In och kolla reglerna här: https://www.instagram.com/p/B1lvJQFiBa2/💥   💥   💥   💥   
Story: How come that one of the daughters of the sun god Helios, Circe, is living in exile on the island of Aiaia? She's condemned to live there alone for all of eternity, but if there's something Circe is not good at, it's doing what is expected of her. That she also succeeded to master the art of witch craft doesn't help her cause either.

Circe is driven by the need to feel accepted and love, which puts her in situations that do more harm than good. But late shall the sinner awaken. Circe goes from being a love thirsty goddess to a force to be reckoned with. No matter how discouraged you might get, you can still end up the winner, it's just the matter of how stubborn you are.
 

My opinion of the book: I've heard a bit of mixed opinions about this book. Some have praised it alot while others have said they didn't like it at all. I'm one of those people who are really into mythologies over all, so I really liked reading Circe. I thought the language it was written in was really beautiful and that it had a nice flow to it that did alot for the reading experience. I also liked the descriptions of the goods, it made everything very interesting. The plot/story, in general, doesn't take place on so many different places, but I dont mind, it doesn't get boring despite that. Circe as a character is highly interesting and it was an experience to follow her thoughts and feelings. I liked this book alot! If you're interested in mythologies overallt, then I think this book will be right up your alley.My favorite quote from the book:


"I thought once that gods are the opposite of death, but I see now they are more dead than anything, for they are unchanging, and can hold nothing in their hands."
- Page 333

6 kommentarer:

 1. Jag har också hört lite delade meningar om den här boken och sett den lite varstans. Men jag tror att jag också skulle gilla den eftersom jag tycker om mytologi. Om den sen har ett eget språk, tror jag bara är ett plus. Den här åker också upp på listan! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att förstå de som inte har tyckt om den, men då måste det ha handlat om en smaksak, för själva boken är det inget fel på. Men å andra sidan kanske jag är "lättsåld", vet vet jag, haha. Den är ju inte actionspäckad direkt med massa dialoger, men den är liksom ändå intressant. Hoppas du gillar den när du fått läsa den!

   Radera
 2. Har också hört lite olika men allra mest hyllningar! Tror att jag skulle gilla den, är i vilket fall som helst väldigt nyfiken på den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får hoppas att du också gillar den, för den är bra. Tyckte språket den är skriven på hörde ihop med handlingen och liksom förstärkte det hela, så att upplevelsen och handlingen förstärktes!

   Radera
 3. Först när jag började läsa om vad den handlade om var jag tveksam om det är något för mig men jag tycker ändå det lät som en intressant bok. Mytologier är jag inte jätteinsatt i men jag tycker det är intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldigt intressant bok. Just inom grekisk mytologi är kvinnor rätt åtsidosatta eller endast har en mer negativ roll (typ som Medusa som blev straffad för att hon blev våldtagen...) så att läsa den här versionen av Circe (Kirke på svenska) är rätt uppfriskande på nåt sätt! Men om den är i din smak, det är svårt att säga.

   Radera

A Thousand Ships

Serie/series: Nej/No. Författare/Author: Natalie Haynes. Genre: Historisk roman/Historical fiction. Språk/Language: Engelska/English. Si...