tisdag 16 juli 2019

Månadens bok/Book of the month

(English below)

Då var det återigen dags för månadens bok! Den här boken har jag inte i mina ägor tyvärr, men jag önskar att jag hade det! Jag läste den här boken som tonåring och det är faktiskt den enda boken som jag har tyckt varit lite obehaglig/läskig. Jag läste om den flera gånger, bara för att jag tyckte den var så bra! Jag tror dock att boken fortfarande kan finnas bland mina gamla saker hos min far, men eftersom vi inte har någon kontakt kan det bli svårt att få tag på den. Om den ens finns kvar.

Hur som, detta handlar boken "Blodröda rum" av Eddy C. Bertin om:

"Den unga tjejen Tina är häxa och förföljs av mardrömmar, där en helt okänd tjej ber om hjälp. Hon är i desperat behov av hjälp men Tina vet inte hur hon kan hjälpa, men hon vet att hon måste göra nånting. Enligt magins regler kan inte Tina ta hjälp av sin mormor, som hon har ärvt sina magiska krafter ifrån, utan hon måste själv komma underfund med hur hon ska gå tillväga.

Detta leder henne till teatern Nosferatu som gäckar och utmanar henne. Hon känner sig nödd att öppna dess dörrar och gå in, men varje gång blir hon stoppad av katten Sir James vars röst hon kan höra i sitt huvud.

På teatern Nosferatu ska hennes vänner vara med i en pjäs som inte är färdig riktigt ännu, med den har den obehagliga titeln "Dödens röda rum". Den påminner om Tinas mardrömmar om blodröda rum och de mordoffer som är fångna där, kan den verkligen ha nåt med dem att göra? Vad Tina inte vet är att uråldrig ondska och mäktiga gudar är inblandade och kan hennes egen kraft räcka till för att bekämpa mörkret?"

Har ni någon bok från er barndom/ungdom som ni fortfarande tycker om?
Har ni läst "Blodröda rum"?

Ps: Detta verkar för övrigt vara bok nr 2 i en serie om Tina. Bok nr 1 heter "Trettonde Natten".



It's time again for the book of the month! I don't have this book in my library unfortunately, but I wish I did! I read it as a teenager and it's the only book that I have thought was a bit creepy. I read it several times because I thought it was so good. I do however think it might still be among my belongings at my dad's but since we dont have any contact with each other it might be a bit difficult to get. If it's still there.

Anyway, this is what the book "Blood red rooms" (which I suppose the title would be, if it ever gets translated into english) by Eddy C. Bertin is about:

"The young girl Tina is a witch and she's tormented by nightmares where a unknown girl is asking for help. She is in desperate need of help but Tina doesn't know how she can help, she just knows she has to do something. According to the rules of magic, Tina can't get helped by her grandmother, who she inherited her magical powers from. She must find a way on her own.

This leads her to the theatre Nosferatu which is eluding and challenging her. She feel forced to open it's doors and walk inside, but everytime she's stopped by the cat Sir James, who's voice she can hear in her head.

In the theater Nosferatu her friends are in a play that is not finished yet but it has the creepy title of "The red rooms of Death". It reminds Tina of her dreams about blood red rooms and the murder victims captive there, does the play have anything to do with them? What Tina doesn't know is that an ancient evil and powerful gods are involved, so can her own powers be enough to fight the darkness?"


Do you have a book from your childhood/teenage years that you still like?
Have you read this book?

Ps: This seems to be the second book in the series about Tina. The first book is called "Thirteenth Night" (if it's even translated into english, don't know that).

5 kommentarer:

  1. Jag sitter här och det känns som om hjärtat har hoppat över ett slag. När jag var mindre lånade jag en bok flera gånger från bibblan och som jag älskade!! (Den finns inte kvar, försvann för längesedan.) Och jag har tänkt på den i flera år men kan för mitt liv inte minnas vad den hette eller vilken författaren var. Minns bara att det handlade om en tjej som är häxa, en katt (som hon kunde kommunicera med) och röda rum. Och jag tror det är den här! Du anar inte vad lycklig jag är! :D Minns också att jag läste den första boken också när jag väl förstått att det fanns en till. Haha jag känner mig helt lyrisk! Det är ett sånt fint barndomsminne jag sökt efter i så många år. Ledsen för en väldigt lång kommentar, var tvungen att skriva av mig! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, men vad tusan vad kul! Haha. Du förstår inte hur länge jag letade efter titeln, för jag kom ihåg ungefär lika mycket som du. Letade halvt ihjäl mig men till slut hittade jag den! Härligt att någon annan också läste den som ung och minns den än :D

      Så jäkla synd att den inte går att få tag på längre! :'( Vill så gärna läsa om den och läsa första boken!

      Radera
    2. Ja det känns nästan lite läskigt vilket sammanträffande det var! :D Jag vet, visst är det synd och skam att den inte går att köpa eller låna längre. Men jag ska hålla koll på Trader, Bokbörsen och loppisar, man kan ju ha tur! :p

      Radera
  2. Har inte läst den här men jag läste många Kitty-böcker när jag var yngre. Mamma hade många från sin egen barndom så jag fick låna hennes gamla. Och några har jag lyssnat på igen i vuxen ålder och tycker de är riktigt mysiga. Ska man gå ännu längre tillbaka är det ju Pettson och Findus som jag tänker på först :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läste också Kitty-böcker som barn och Vi fem. Jag har dock inte läst dem i vuxen ålder, så vet inte alls om de skulle falla mig i smaken. Men de är ju verkligen en bra väg in i läsandet för yngre personer. Alltid spännande och intressanta!

      Radera

The Maleficent Seven

Serie/Series: Nej/No (dock lite osäkert/a bit unsure though). Författare/Author: Cameron Johnston. Genre: Fantasy. Språk/Language: Engels...