torsdag 21 januari 2021

Nytt i hyllan del 2/News on the shelf part 2.

 (English below)

När svärföräldrarna var och hälsade på för att överraska maken på hans 35 årsdag hade svärmor med sig tusen kassar (det är standard, haha). En av kassarna innehöll böcker som hon nyligen läst och ville ge bort till mig, då vi båda älskar böcker. Jag är ju lite kräsen av mig vad gäller böcker, så vi får väl se om nån faller mig i smaken. Det här är inga böcker som jag vanligtvis skulle intressera mig av men samtidigt har man ju hört/sett folk som tyckt bra om vissa av dem jag fick, så det kan bli spännande.

Har ni läst nån av böckerna nedan och vad tyckte ni i så fall?


When my parents-in-law came to surprise Le Husband on his 35th birthday my mother-in-law had like 1000 bags with her (which is common, haha). One of the bags contained books that she had recently read and wanted to give to me, since we both love books. I'm a bit picky when it comes to books so not sure if any one of them will be my cup of tea. They're not the kind of books I would normally read but at the same time I've seen/heard great things about some of them, so who knows.

Have you read any of the books above and if so, what did you think?

6 kommentarer:

  1. Härligt att känna någon annan som älskar böcker! :D Jag har inte läst nån av dem men jag skulle kunna tänka mig att testa Där kräftorna sjunger. Jag har precis som du hört mycket gott om böckerna. Hoppas du tycker om dem.
    Och grattis till din make!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte helt fel! Svärmor läser mest på svenska, så får ju fler svenska böcker lästa och det är inte så illa. Jag är mest skeptisk mot "Där kräftorna sjunger" faktiskt, haha. Bara titeln är konstig. Men håller tummarna för att den ska vara bra!
      Tack förresten (å min makes vägnar).

      Radera
  2. Tatueraren i Auschwitz är jag väldigt nyfiken på. Verkar vara en otroligt vacker och gripande berättelse, även om jag har hört lite spridda åsikter kring den. Där kräftorna sjunger läste jag nu januari och gillade verkligen! :)

    Superkul att du kan dela din passion för böcker och läsning med din svärmor! Stort grattis till maken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den ska ju vara bra har jag hört. Jag personligen har lite svårt för tragiska böcker som mest innehåller misär, så är lite skeptisk mot den. Livet är tillräckligt tungt som det är liksom, men den kan ju dock vara läsvärd ändå! Jag är även skeptisk mot "Där kräftorna sjunger" pga titeln, haha. Du hör ju vilka fördomar jag har mot böcker. Håller tummarna för att det ska bli en bra läsupplevelse.

      Ja, svärmor är fin! Hon ser till att jag läser lite böcker på svenska också och inte bara på engelska, haha. Jag tackar å makens vägnar!

      Radera
  3. Innan ni tog oss har min kollega läst och hon tyckte väldigt mycket om den och pratade väl om den. Tattueraren har jag stående i ATT LÄSA hyllan och hoppas på att kunna läsa snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört bra saker om den, så hoppas att den ska vara bra. Ska bli intressant att se vad vi båda tycker om "Tatueraren"! Jag är inte jätteintresserad av krig rent generellt och inte andra världskriget heller, för "modernt".

      Radera

The Maleficent Seven

Serie/Series: Nej/No (dock lite osäkert/a bit unsure though). Författare/Author: Cameron Johnston. Genre: Fantasy. Språk/Language: Engels...